تاریخچه توسعه و شهرنشینی در کانادا: از مهاجرت اروپایی ها تا شکل گیری شهرهای بزرگ

به گزارش آناسی، تاریخ کانادا سرشار از تحولات ناشی از مهاجرت، بهره‌برداری از منابع طبیعی، و گسترش شهرنشینی است. زمانی که اروپایی‌ها برای نخستین بار به این سرزمین قدم گذاشتند، با سرزمینی وسیع و غنی از منابع روبه‌رو شدند که پیش از آن، بومیان این منطقه قرن‌ها در آن زندگی کرده بودند. با ورود مهاجران اروپایی و توسعه تجارت، شهرها یکی پس از دیگری شکل گرفتند و برخی از آن‌ها به مراکز مهم اقتصادی و صنعتی تبدیل شدند. این مقاله روند این تحولات را بررسی می‌کند و به نقش منابع طبیعی در شکل‌گیری شهرهای امروزی کانادا می‌پردازد.

تاریخچه توسعه و شهرنشینی در کانادا: از مهاجرت اروپایی ها تا شکل گیری شهرهای بزرگ

اگر علاقمند به سفر با بهترین رزرو تور کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

زمانی که اروپایی ها شروع به کاوش و توسعه منابع در آنچه که در حال حاضر در کانادا است ، کردند ، آن ها این سرزمین را که جمعیت پراکنده بسیاری از مردم هند را در جنوب و شمال آفریقا اشغال می کردند ، یافتند. مردم بومی عمدتا ً شکارچیان و جمع آوری کننده بودند و اغلب چادرنشین بودند. از آنجا که تعداد آن ها کم بود ، مردم بومی بر محیط طبیعی تاثیر کمی داشتند ; آن ها تنها منابع مورد نیاز برای مصرف خود را برداشت می کردند و هیچ سکونتگاه بزرگی وجود نداشت. حتی اگر مردم بومی هزاران سال در این منطقه زندگی می کردند ، اروپایی ها درک می کردند که آن ها یک کشور بکر با منابع غنی پیدا کرده اند که منتظر بهره برداری هستند.

گروه های مختلف اروپایی در زمان های مختلف برای توسعه و صادرات ماهی فراوان ، خز ، جنگل ، و مواد معدنی ، آمدند. با توسعه هر منبع جدید ، شهرک های جدید تاسیس شدند. بیشتر شهرک ها براساس این منابع اندک ماندند و برخی از آن ها زمانی ناپدید شدند که منابع آن ها تقلیل یافت. چند شهر بندری - از جمله شهرهای شرقی"جان"، نیوفاندلند ، هالیفاکس ، نوا اسکوشیا ; و سنت جان ، نیو برونسویک ، همچنان که از صادرات منابع متوالی سود می بردند ، به رشد خود ادامه دادند. مونترال رشد اولیه خود را به تجارت خز مدیون بود، اما بعدا ً به یکی از بازارهای مهم صادرات مواد خام و فرآوری شده و واردات کالاهای تولیدی از اروپا تبدیل شد. بعدها تورنتو و شهر ساحل غربی ونکوور به سرعت رشد کردند. در توسعه کشاورزی دشت های داخلی ، مانیتوبا به رشد اولیه خود مدیون هستند.

به جز شهرهای بندری ، پرجمعیت ترین شهرها و بزرگ ترین شهرهای کانادا در مناطقی با زمین های کشاورزی خوب توسعه یافت. حدود نه دهم جمعیت در یک نوار باریک از زمین در امتداد مرز کانادا - کانادا زندگی می کنند - منطقه ای که تنها حدود یک دهم کل مساحت کشور کانادا را تشکیل می دهد. کشاورزی متمرکز تجاری در زمین های پست منطقه دریاچه های بزرگ به شبکه متراکم روستاها ، شهرک ها و شهرها منجر شد. بعدها ، صنایع تولیدی و خدماتی رشد جمعیت را در این منطقه تقویت کرد و آن را به مناطق شهری ، صنعتی و مالی کانادا تبدیل کرد. روستاها ، شهرک ها و شهرها نیز از فعالیت های کشاورزی در علفزارهای غربی تکامل یافتند ، اما به این دلیل که بخش های تولیدی و خدماتی رشد نکردند ، این مناطق به شدت شهرنشین بودند. با این حال توسعه صنعت نفت رشد دو شهر بزرگ ، ادمونتون و کالگری در آلبرتا را تحریک کرد.

نتیجه‌گیری:

روند شهرنشینی در کانادا از ابتدای ورود اروپایی‌ها تاکنون همواره تحت تأثیر منابع طبیعی، موقعیت جغرافیایی و تحولات اقتصادی بوده است. بسیاری از شهرهای بزرگ امروزی از مراکز تجاری کوچک یا بنادر صادراتی آغاز شدند و در طول قرن‌ها، با توسعه صنایع و خدمات، به قطب‌های مهم شهری تبدیل شدند. درحالی‌که برخی شهرها به دلیل کاهش منابع طبیعی اهمیت خود را از دست دادند، دیگران با تغییر در اقتصاد و توسعه زیرساخت‌ها، به مراکز پررونق اقتصادی و فرهنگی تبدیل شدند. امروزه شهرنشینی در کانادا همچنان ادامه دارد و ساختار جمعیتی و اقتصادی آن به‌طور مداوم در حال تحول است.

انتشار: 21 اسفند 1403 بروزرسانی: 21 اسفند 1403 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 828

به "تاریخچه توسعه و شهرنشینی در کانادا: از مهاجرت اروپایی ها تا شکل گیری شهرهای بزرگ" امتیاز دهید

1 کاربر به "تاریخچه توسعه و شهرنشینی در کانادا: از مهاجرت اروپایی ها تا شکل گیری شهرهای بزرگ" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاریخچه توسعه و شهرنشینی در کانادا: از مهاجرت اروپایی ها تا شکل گیری شهرهای بزرگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید