5 راه چاره علمی برای تقویت انگیزه در کار و زندگی

به گزارش آناسی، شاید تصویر کنید تصاویر و جملات انگیزشی چیزی جز یک مشت مزخرف نیستند، اما واقعیت چیز دیگری است و تاثیر آن ها ثابت شده است. بر اساس یک مطالعه که در کانادا بازدهی کارکنان با مشاهده تصاویری از یک دونده در حال پیروزی در مسابقه، تا 60 درصد افزایش پیدا می نماید. Robert Cialdin، استاد روانشناسی دلیل این افزایش را قرار دریافت مفهوم موفقیت در مرکز توجه این افراد عنوان می نماید

5 راه چاره علمی برای تقویت انگیزه در کار و زندگی

صد البته ترسیم و مشخص اهداف بسیار آسانتر از کوشش برای دستیابی به آن ها است، اما با دنبال کردن 5 راه حل زیر می توانید غول انگیزش درونی را بیدار نموده و آنرا به موتور محرک برای بالا رفتن از سختی ها تبدیل کنید.

انگیزه شامل دو نوع درونی و بیرونی می شوند. انگیزش بیرونی همانطور که از نام آن پیداست تابع شرایط بیرونی بوده و ممکن است امکان دستیابی کامل به آن میسر نباشد، اما انگیزش درونی یا خود انگیزشی می تواند مثل بلیط طلایی ما را به اهدافمان برساند.

شاید تصویر کنید تصاویر و جملات انگیزشی چیزی جز یک مشت مزخرف نیستند، اما واقعیت چیز دیگری است و تاثیر آن ها ثابت شده است. بر اساس یک مطالعه که در کانادا بازدهی کارکنان با مشاهده تصاویری از یک دونده در حال پیروزی در مسابقه، تا 60 درصد افزایش پیدا می نماید. Robert Cialdin، استاد روانشناسی دلیل این افزایش را قرار دریافت مفهوم موفقیت در مرکز توجه این افراد عنوان می نماید

تاثیر نوشته ها، جملات و تصاویر انگیزشی در مطالعات متعدد دیگری هم اثبات شده است. کارایی این روش به حدی است که حتی کلمات منفرد مانند ببر یا جمله ساده به هدفت برس می توانند در بازدهی فرد تغییر ایجاد نمایند.

بر اساس اثر زیگارنیک (Zeigarnik Effect) کار ها و وظایف ناتمام بیشتر از کار ها و وظایفی که به صورت کامل اجرا شده اند، به خاطر سپرده می شوند. در واقع مغز ما مثل یک پوشه عمل می نماید و تا زمانی که کاری تکمیل نشده، در مغز فعال باقی می ماند. در این شرایط ما انگیزه بیشتری برای آغاز دوباره فعالیت روی پروژه مورد نظر خواهیم داشت.

انتها بندی های نفسگیر در هر قسمت از سریال های تلویزیونی نیز بر اساس همین پدیده برای کشاندن دوباره مخاطب پای تلویزیون طراحی می شوند. اگر می خواهید از این روش بهره ببرید کافی است پروژه را به بخش های کوچکتر تقسیم نموده و تا انتها هر روز تا قبل از انتها یک بخش روی آن کار کنید.

پیشرفت یکی از مفاهیم لذت بخش برای مغز است و مشاهده آن مثل کاتالیزوری برای انگیزه عمل می نماید. بدین منظور کافی است هر روز وظایف خود را روی کاغذ فهرست نموده و پس از انجام آن ها را تیک بزنید. پیشرفت به قدری برای ما مهم است که حتی توهم آن هم می تواند به رشد انگیزه یاری کند. در مطالعه ای که توسط Ran Kivetz استاد کسب و کار دانشگاه کلمبیا اجرا شده این مفهوم با آزمایشی ساده اثبات شد.

هدف های عظیم مثل قبولی در رشته ای خاص، فارغ التحصیلی با معدل بالا، پیشرفت در کار و خرید خانه احتیاج به سال ها کوشش دارند. این اهداف گاهی آنقدر دور از دسترس هستند که کلا قیدش را می زنیم، اما کافی است آن ها را به هدف های کوچکتر تبدیل کنیم، اما همانطور که گفتیم مغز به مشاهده پیشرفت در بازه های کوتاه عادت دارد. از اینرو برای حفظ انگیزه در راستا انتها تحصیل با معدل خوب روی کسب نمرات بالا در هر درس و هر ترم کار کنید.

انگیزش به دو نوع درونی و بیرونی تقسیم می گردد. نوع درونی آن به وسیله پاداش های درونی شامل حس رضایت، لذت یا تحقق یک هدف تحریک شده و مدل بیرونی از پاداش های بیرونی نظیر دریافت پول، ارتقا شغلی، نمره خوب یا ستایش و تحسین تغذیه می نماید. زمانی که کار هایی انجام می د هیم که برایمان مهم است بازدهی خود را به شکلی قابل توجه افزایش داده و اجازه نمی دهیم موانع و سختی ها در رسیدن به هدف نهایی سد راهمان شوند. این در حالی است که انگیزه بیرونی مثل پول و ارتقا ممکن است تحت شرایط مختلف متوقف شوند، اما اگر انگیزه ریشه در خود ما داشته باشد کماکان نیروی لازم برای حرکت به سوی موفقیت و پیروزی را خواهم داشت.

منبع: فرادید
انتشار: 17 آبان 1399 بروزرسانی: 17 آبان 1399 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 1349

به "5 راه چاره علمی برای تقویت انگیزه در کار و زندگی" امتیاز دهید

1 کاربر به "5 راه چاره علمی برای تقویت انگیزه در کار و زندگی" امتیاز داده است | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 راه چاره علمی برای تقویت انگیزه در کار و زندگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید