خوشمزه ترین غذاهای ترکیه شکم گردی در ترکیه

به گزارش آناسی، خوشمزه ترین غذاهای ترکیه

همواره خوردن غذاهای خوب و سالم باعث شادابی و نشاط می گردد . مخصوصا اگر در سفر باشید و غذاهای بد و ناسالم بهره ببرید هم باعث مریضی شما و هم اینکه مسافرات شما را به کابوس تبدیل می نماید پس بهتر است از غذاهای مناطقی که قرار است به آنجا سفر کنید اطلاع پیدا کنید تا بتوانید از غذاهای مناسب آن مکان بهره ببرید تا سفری دلچسب را تجربه کنید. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با خوشمزه ترین غذاهای ترکیه بیشتر آشنا شوید.

خوشمزه ترین غذاهای ترکیه شکم گردی در ترکیه

از جمله کشورهای گردشگری که غذاهایی شبیه به غذاهای ایران دارد ترکیه است که دارای غذاهای لذیذ و خوشمزه ای دارد که می توانید با آگاهی از نوع این غذاها آنها را مصرف کنید. در ترکیه بعضی از غذاها به صورت صیار که به وسیله دست فروشان فروخته می گردد که خوردن بعضی از این غذاها در خیابان نیز خالی از لطف نیست .

طراوت و سادگی دو عنصر اصلی در غذاهای ترکیه هستند. در خوراکی های مردم ترکیه، سبزیجات تازه و مواد خوشمزه همراه گوشت نرم و چاشنی دار به چشم می خورد. یکی از معروف ترین غذاهایی که ترکیه با آن معروفیت یافته است، دونرکباب (donar kebab) است که طعم بسیار خوبی دارد. البته اغلب غذاهای این کشور لذیذ هستند و گاهی اوقات میل کردن آن ها در خیابان به وسیله دست فروشان نیز بسیار لذتبخش است.

Menemen

اگر فکر می کنید که خوردن تخم مرغ به شکل های گوناگون برای صبحانه خستهنماینده است، بهتر است کمی دقیق تر به اطراف خود نگاه کنید. Menemen غذایی شبیه به Shakshuka است که در بین مردم ترکیه محبوبیت زیادی دارد و در واقع ترکیبات اصلی آن شامل تخم مرغ و سبزیجات تازه است. پیاز، گوجه فرنگی و فلفل از جمله مواد اصلی این غذا هستند. این مواد ابتدا با یکدیگر ترکیب و پخته می شوند و در نهایت نیز تخم مرغ را به آن اضافه نموده و هم می زنند تا غذا آماده مصرف گردد. Menemen یک صبحانه عالی به شمار می رود و البته موادی نظیر پنیر و سوسیس تند را نیز گاهی به این غذا اضافه می نمایند. بدون شک تمام دوست داران صبحانه، عاشق Menemen خواهند شد و سعی خواهند کرد آن را با نان و سرعت کم بخورند تا نهایت لذت را ببرند. در حقیقت Menemen شباهت بسیاری به املت گوجه فرنگی دارد - مترجم

دلمه (Dolma)

دلمه در زبان ترکی به معنای پرشده است، اما تهیه چنین غذایی وقت بسیاری احتیاج دارد. یکی از اصلی ترین مواد موجود در دلمه را برنج تشکیل می دهد و البته در کنار آن شاهد ادویه جات مختلف نیز هستیم. گاهی به این غذا تخم کاج و گیاهان خشک شده ای نظیر فلفل و کدو نیز اضافه می گردد. البته در بخش های ساحلی و قسمت مرکزی شهر استانبول، انواع مختلفی از دلمه سرو می گردد که در این بین می توان به دلمه صدف پر (Midye Dolma) اشاره نمود که در آن مواد تشکیلدهنده دلمه را درون پوسته یک صدف قرار می دهند. این نوع از دلمه که mldye dolma نام دارد، از ظاهر بسیار جالبی بهره مند است و برای یک وعده شام بسیار عالی به نظر می رسد. لیمو و نمک دریا از سایر موادی هستند که در کنار این نوع از دلمه قرار می گیرند و خوردن آن در خیابان های ترکیه بسیار لذت بخش است.

کباب (kebap)

در ترکیه کباب یکی از غذاهای محبوب است و انواع مختلفی از آن نیز وجود دارد که یکی از معروف ترین آن ها دونرکباب (doner) است. دونر در ترکیه به معنای چرخیدن است و باید بدین نکته نیز توجه داشت که این نوع از کباب در واقع فست فود به شمار می رود و در ساندویچی ها می توانید آن را بخرید که به همراه سبزیجات تازه سرو می گردد. شیوه ساخت این کباب با نام آن همخوانی دارد و برای تهیه آن مقداری از گوشت را به صورت عمودی به سیخ می کشند و سپس در حالی که درون تنور یا مکان گرم دیگری می چرخد، فرآیند پخت آن نیز به اتمام رسیده و آماده سرو می گردد. اما لازم به ذکر است که در ترکیه کباب انواع مختلفی دارد و در حقیقت آن ها به هر نوع گوشتی که به سیخ کشیده گردد، کباب می گویند. البته چاشنی، یکی از اصلی ترین بخش های یک کباب عالی به حساب می آید و در حین خوردن آن نباید چاشنی ها را فراموش کنید. در ترکیه بعضی از کباب های شناخته شده و معروف مربوط به منطقه یا استان خاصی هستند که در این بین می توان به Adana Kebap و Urfa Kebap اشاره نمود. این دو کباب مربوط به جنوب ترکیه هستند اما معروف ترین کباب در ترکیه کباب اسکندر (Iskender Kebap) است. این نوع از کباب به همراه آب گوجه فرنگی و ماست سرو می گردد.

سوپ عدس (Mercimek Corbasi)

Mercimek Corbasi به معنای واقعی همان سوپ عدس است. این سوپ را تقریبا در هر جایی از ترکیه می توان پیدا کرد و محبوبیت زیادی دارد. سوپ عدس در ترکیه از ترکیب ساده ای بهره می برد و تنها شامل پوره عدس و ادویه جات مختلف است که در این بین می توان به گشنیز و تکه هایی از لیموی تازه اشاره نمود. البته در کنار این سوپ، ترشی (Tursu) نیز استفاده می گردد که کلم، سبزیجات، هویج و زیتون از مواد تشکیلدهنده این ترشی هستند. البته نان داغ Pita نیز یکی دیگر از موادی است که در کنار سوپ میل می گردد. سوپ عدس یکی از مقرون به صرفه ترین و در دسترس ترین غذاهای ترکیه است و در هر جایی نظیر رستوران های مجلل یا کافه های شبانه می توان آن را تهیه کرد.

Cig Kofte

تلفظ این نوع از کوفته، چی (chee) است و از گوشت خام تشکیل شده است. این غذا تاریخچه و یا افسانه جالبی دارد. در زمان حضرت ابراهیم، پس از سرد شدنآتش بر ابراهیم هیچ آتشی در آن منطقه روشن نمیگردد یا همه چوبها رو برای برپا کردن آتش برای سوزاندن حضرت ابراهیم جمع نموده بوده زن یک شکارچی برای اینکه بدون آتش باید غذا درست می نموده این غذا رو اختراع نموده و به همین علت مردم سعی کردند غذایی درست نمایند که احتیاجی به پخت نداشته باشد و Cig Kofte در واقع حاصل همین کوشش بود. ترکیب سنتی این غذا شامل بلغور ورزیده، پیازچه، ادویه جات و گوشت خام تازه است.این غذا باورز دادن زیاد ادویه جات با گوشت به نوعی از گرمای ادویه کمی گوشت موجود در این غذا از خامی خارج میگردد، البته باید توجه داشت که بعد از سال 2009 ممنوعیت هایی در اتحادیه اروپا مبنی بر مصرف گوشت خام ایجاد شد که این موضوع شامل Cig Kofte نیز می شد. این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است و ظاهر آن نیز زمان های گذشته را به خاطر می آورد. این کوفته به همراه سبزیجات تازه و لیمو سرو می گردد و اغلب آن را روی چند برگ کاهو و یا یک نان نازک قرار می دهند. البته فرآیند تهیه Cig Kofte نیز ساده است.

Lahmacun

Lahmacun در ترجمه های متداول به عنوان پیتزای ترکیه شناخته می گردد و شیوه تلفظ آن نیز lah mah joon است. در واقع Lahmacun یک نوع ماده غذایی است که در آن لایه ای نان و ورقه هایی از گوشت وجود دارد و مواد مختلفی نیز به عنوان چاشنی در کنار آن سرو می شوند. این غذا اغلب به صورت تازه پخت و سرو می گردد و حتی می تواند برای دو یا سه وعده غذایی کافی باشد. پیاز و گشنیز از جمله موادی هستند که باعث می شوند این غذا حس و حال متفاوتی داشته باشد و یکی از برترین چاشنی ها برای گوشت گاو هستند. گاهی در کنار این غذا مقداری بادام زمینی و انار نیز سرو می گردد. در واقع Lahmacun نوعی پیتزا است که ساختار طبیعی تری دارد و شکل و شمایل قدیمی خود را نیز حفظ نموده است.

Manti

Manti در واقع نمونه ترکیه ای از Ravioli است و در شکل ها و انواع مختلفی ساخته می گردد. اغلب اوقات مردم ترکیه درون این خوراکی مقداری گوشت قرار می دهند و خمیر آن را نیز به صورت گوشه دار می سازند. البته باید توجه داشت که محتوای درون آن و سایزی که دارد، فرق دارد و این خوراکی شباهت بسیاری به یک ماده غذایی در ایتالیا دارد که Ravioli نامیده می گردد. اما تفاوت نسخه ترکیه ای آن استفاده از ماست برای نرم کردن و خوشطعم کردن آن است. تفاوت دیگر این است که همراه آن بادمجان سوخاری نیز سرو می گردد. البته طعم لذیذ گوشت نیز بسیار در این غذا خوش آیند است و همین موضوع باعث شده که یکی از محبوب ترین غذاهای ترکیه باشد.

Imam Bayildi

در میان غذاهای ترکیه، بادمجان یکی از غذاهای اصلی است و تقریبا تبدیل به عضوی جدایی ناپذیر شده است. نام این غذا نیز حکایت از این دارد که با یک خوراکی خارق العاده روبهرو هستیم. Imam Bayildi از لحاظ معنی تقریبا نشان از این دارد که هر فردی که چنین غذایی را در حال آرام آرام پختن مشاهده کند، غش خواهد نمود. بادمجان، پیاز و گوجه ْفرنگی مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. باید توجه داشت که بادمجان و روغن زیتون از اصلی ترین مواد Imam Bayildi به حساب می آیند. نوعی دیگر از این غذا نیز karniyarik نام دارد که آن نیز ساختاری شبیه به دلمه دارد و مواد آن درون بادمجان قرار گرفته اند و چون این بادمجان از وسط نصف شده است به همین علت karniyarik یا شکم پاره نامیده می گردد.

بورک (Borek)

Borek نوعی خوراکی است که از چندین لایه خمیر شیرینی ساخته می گردد و طعم شیرین و خوبی دارد. این شیرینی نیز یکی از خوراکی های قدیمی در ترکیه و مربوط به دوره عثمانی است. اما اکنون در آن تغییراتی اعمال شده است. لازم به ذکر است که Borek در سایز ها و شکل های مختلفی تهیه می گردد. برای مثال بعضی از مردم آن را به شکل سیگار درست می نمایند و بعضی شکل گل را به آن می دهند. اغلب مردم ترکیه این شیرینی را خودشان تهیه می نمایند و البته در رستوران های مختلف نیز می توان آن را پیدا کرد که گاهی تفاوت هایی در شیوه تهیه دارند. باید بدین نکته توجه داشت که در ترکیه درون Borek مواد مختلفی قرار می دهند که در این بین می توان به گوشت و پنیر اشاره نمود. البته روی بعضی از آن ها نیز پودر قند می پاشند تا برای صبحانه مورد استفاده قرار گیرد.

Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav یا همان برنج به همراه نخود یکی دیگر از غذاهایی است که در خیابان های ترکیه به فروش می رسد. شیوه تزیین این خوراکی بسیار زیبا است و البته ترکیب ساده ای نیز دارد. این خوراکی در یک چرخدستی به فروش می رسد که شیشه ای است و از یک عایق برای عدم خروج گرما استفاده می نماید. Nohutlu Pilav ترکیبی از لایه های برنج و نخود است که با آب مرغ طعم داده می گردد. البته برای اینکه این غذا کمی بیشتر و البته انرژی زا باشد، افراد می توانند آن را به همراه مقداری مرغ میل نمایند. چه کسی می گوید غذا های خیابانی مغزی نیستند؟

منبع: تاپ تراول
انتشار: 22 مهر 1403 بروزرسانی: 22 مهر 1403 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 2447

به "خوشمزه ترین غذاهای ترکیه شکم گردی در ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوشمزه ترین غذاهای ترکیه شکم گردی در ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید