پاک ترین شهرهای دنیا در سال 2020 کدامند؟

به گزارش آناسی، طبق آمار منتشرشده از گروه رزونانس، شهر وین، زادگاه موسیقی کلاسیک در اتریش، در صدر فهرست ده شهر پاک و سبز دنیا در سال 2020 نهاده شد.

پاک ترین شهرهای دنیا در سال 2020 کدامند؟

رزونانس (Resonance)، یک شرکت فعال در زمینه مشاوره املاک و مستغلات، گردشگری، توسعه مالی و بازاریابی است. طبق گزارش های این شرکت، بر اساس معیارهایی چون آب و هوا، تنوع و جنب و جوش شهری، لندن در صدر فهرست برترین شهرهای دنیا قرار می گیرد. اما برای معین پاک ترین و سبزترین شهر دنیا، احتیاج به بررسی معیارهایی چون کیفیت هوا، پیاده راه ها و دسترسی به تجهیزات بازیافت و کمپوست است و در کمال شگفتی، مرکز یکی از گشورهای اروپای مرکزی به صدر فهرست راه پیدا می نماید.

اگرچه وین، مرکز کشور اتریش در فهرست کلی رزونانس، رتبه سی و ششم را به خود اختصاص داده است، اما در فهرستی که در روز زمین 2020 (22 آوریل یا سوم اردیبهشت)، منتشر شد، این شهر در رتبه اول نهاده شد. اما به نظر شما چه چیزی وین را تبدیل به سبزترین شهر دنیا نموده است؟

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که حدود 30 درصد از کل انرژی لازم شهر، به وسیله انرژی های تجدیدپذیر تامین می گردد و جالب است بدانید که نصف جمعیت وین برای رفتن به سرکار از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می نمایند. این دو ویژگی مهم و کلیدی را با دسترسی وسیع به فضای سبز و پارک های عمومی، بازیافت زباله ها در سطح شهر، برنامه های کمپوست و 135 بازار کشاورزی ترکیب کنید و در پایان کاملا درک می کنید که چرا وین در این رقابت برنده شده است.

گروه مشاوره رزونانس، این مقایسه را در میان 50 شهر پربازدید دنیا انجام داده و برای معین این شهرها، از تعداد کل بررسی های دریافت شده در سایت تریپ ادوایزر (Tripadvisor) استفاده نموده است. به همین دلیل است که شما نام بعضی شهرهای شناخته شده دوست دار محیط زیست مانند کپنهاگ را در این فهرست نمی بینید.

برای ساختن فهرستی از سبزترین شهرهای دنیا، رزونانس با استفاده از نه شاخص متریک مختلف، به این 50 شهر، نمره داده است. هرکدام از این شاخص ها در آمار نهایی، سهم مساوی داشتند. در میان آن ها می توان به اندازه تخصیص زمین های شهری به فضای سبز و پارک های عمومی، اندازه تامین انرژی شهر از منابع تجدیدپذیر و اندازه استفاده افراد شاغل از وسایل حمل و نقل عمومی اشاره نمود.

از دیگر معیارهای در نظر گرفته شده می توان به سهولت دسترسی پیاده در سطح شهر، برنامه های بازیافت و کمپوست و تعداد بازارهای باکیفیت کشاورزی و محصولات تازه، اشاره نمود. گروه رزونانس، بعلاوه، اندازه مصرف آب به ازای هر فرد در روز (به لیتر) و کیفیت هوا بر اساس اندازه آلودگی و حضور ذرات معلق با غلظت PM10 را برای معین سبزترین شهر دنیا در نظر گرفت. PM10، به ذرات معلق قابل استنشاق با قطر 10 میکرومتر و کوچک تر می گویند.

طبق معیارهای ذکرشده، گروه رزونانس فهرست ده شهر سبز و پاک دنیا در سال 2020 را به توضیح زیر گفت:

1. وین، اتریش

2. مونیخ، آلمان

3. برلین، آلمان

4. مادرید، اسپانیا

5. سائو پائولو، برزیل

6. منچستر، بریتانیا

7. لیسبون، پرتغال

8. سنگاپور، جمهوری سنگاپور

9. آمستردام، هلند

10. واشنگتن دی سی، ایالات متحده

تماشا شهرهایی چون آمستردام در این فهرست، به هیچ وجه جای شگفتی ندارد؛ زیرا دوچرخه سواری در این شهر، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و یکی از برنامه های دولت، منع استفاده از تمام ماشین های دیزلی تا سال 2030 است.

اما حضور شهرهایی چون سائو پائولو و منچستر در فهرست 10 شهر پاک دنیا، شاید کمی غیرمنتظره به نظر بیاید. این شهرها با کیفیت خوب هوا، نمره های بالایی در پیاده محوری و تعداد زیاد بازارهای کشاورزان، توانستند خودشان را به عنوان شهرهایی پاک به دنیا معرفی نمایند. سائوپائولو و منچستر هرکدام به ترتیب، 192 و 172 بازار کشاورزی دارند.

برای آشنایی بیشتر با روش تحلیل و بررسی گروه رزونانس و بعلاوه دیگر شهرهای سبز دنیا، به این سایت، سر بزنید.

منبع: کجارو / afar.com
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 2496

به "پاک ترین شهرهای دنیا در سال 2020 کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاک ترین شهرهای دنیا در سال 2020 کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید