باغبانی در فصل پاییز را فراموش کنیم یا دریابیم؟!

به گزارش آناسی، کمی برنامه ریزی و آماده سازی می تواند فرآیند باغبانی در فصل پاییز را به یک تجربه دل انگیز تبدیل کند. پاییز زمان هرس کردن درختان، آماده کردن خاک و به حداقل رساندن مسائل برای آغاز فصل رشد است. افراد بسیاری از فصل پاییز غافل می شوند، اما آن ها سخت در اشتباه هستند! زیرا داشتن یک باغ زیبا و با طراوت احتیاج به نگهداری مدام در تمام طول سال به ویژه در پاییز دارد. بنابراین، برای آن دسته از کسانی که به ضرورت باغبانی در فصل پاییز واقف هستند و می خواهند از باغ یا باغچه کوچک خود نهایت لذت را ببرند، خواندن این مقاله بسیار مفید خواهد بود؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

باغبانی در فصل پاییز را فراموش کنیم یا دریابیم؟!

جهت دریافت خدمات طراح نمای ویلای دوبلکس با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

چرا باغبانی در فصل پاییز مهم است؟

از گیاهان همواره سبز گرفته تا درختان چند ساله و بوته های همواره سبز و برگ ریز، فصل پاییز زمان ایده آل برای کاشت گیاهان مختلف است. به طرز عجیبی! وقتی نوبت به کاشت می رسد، بسیاری از افراد فقط به فصل بهار فکر می نمایند. پاییز رسماً با اعتدال پاییزی در اواخر شهریور آغاز می گردد. اساساً، دوره ایده آلی برای کاشت پاییزه قبل از اولین سرمای سخت در اواخر پاییز و اوایل زمستان است.

وقتی پاییز است، هوا سردتر می گردد و افراد به ندرت به باغ شخصی خود می فرایند و بیشتر زمان را در داخل خانه می گذرانند. اما بیشتر افراد این جمله را شنیده اند: پاییز زمان کاشت است. فصل پاییز زمان مناسبی برای کاشت درختان، درختچه ها و انواع و اقسام گیاهان است.

چرا باغبانی در فصل پاییز برای گیاهان خوب است؟

در پاییز، خاک گرم رُشد ریشه را تشویق می نماید. رشد ریشه ها در طول زمستان تا زمانی که زمین یخ بزند، ممکن است رشد ریشه ادامه یابد. در اوایل بهار، ریشه ها رشد جدیدی را آغاز می نمایند و با سرعت بیشتری عظیم می شوند. در حالی که همان گیاه کاشته شده در بهار به دلیل خنک بودن خاک رشد کندی داشته است، گیاهان کاشته شده در پاییز فرایند رشد را بهبود می بخشند.

هنگامی که خاتمه تابستان فرا می رسد، گیاه کاشته شده در پاییز برای مقابله با گرما و خشکسالی مجهز به ریشه هایی تنومند و قوی است. البته دلایل خوب دیگری نیز برای کاشت درختان و گیاهان در پاییز وجود دارد، مانند بارندگی بیشتر، هوای خنک و مسائل کمتر که اغلب ناشی از آفت و بیماری های گیاهان هستند. علاوه بر این، بسیاری از گیاهان همواره سبز را می توان به صورت نهال های جوان خریداری کرد و در فصل پاییز آن را در حیاط و باغ خود کاشت.

چه گیاهانی را باید در پاییز کاشت؟

با از بین رفتن گل ها در پاییز، گیاهان زیادی وجود دارند که می توانند جایگزین آن ها شوند. می توان برای باغبانی در فصل پاییز از گیاهانی مانند بنفشه، داوودی، کلم زینتی، پیراکانتا، گل مینا و همچنین می توان انواع گیاهان خوردنی مانند کاهو، کلم، هویج و بسیاری دیگر را در باغچه استفاده کرد. انواع درختان سیب پاییزی نیز برای پاییز مناسب هستند.

این درختان و گیاهان هوای خنک را دوست دارند و تا پاییز بسیار خوش رنگ خواهند بود. آن ها بیشتر اوقات زمستان را در حالت خواب خواهند بود اما در روزهای گرم بهار بیدار می شوند و چهره خود را نشان می دهند. در بهار سال آینده می توان مجموعه ای از انواع درختان و گیاهان سرسبز را در باغ خود مشاهده کرد.

پاییز بهترین زمان سال برای کاشت بذر چمن است. خاک گرم و هوای خنک برای استقرار چمن های جدید ایده آل است. اگر می خواهید چمن خود را بازسازی کنید و علف های هرز را از بین ببرید، اکنون زمان آغاز است. قبل از آغاز کاشت بذر، حداقل دو هفته زمان لازم دارید تا مطمئن شوید که بیشتر علف های هرز را در حیاط خود از بین برده اید. سپس آغاز به کشت کنید، برای این کار از کودی بهره ببرید که سرشار از نیتروژن باشد.

نحوه آبیاری گیاهان و درختان در پاییز چگونه است؟

آب کلید زندگی است و گیاهان به اندازه مردم به آن احتیاج دارند. بوته ها و گیاهان چند ساله با ریشه کم عمق در پاییز بیشترین احتیاج به آب را دارند تا از خرابی ریشه جلوگیری نمایند. مالچ نه تنها در حفظ رطوبت در خاک بلکه برای جلوگیری از ترک خوردن خاک مهم است (ترک ها باعث نفوذ سرما به اعماق گیاه می شوند و سلامت ریشه های حساس را به خطر می اندازند).

برای باغبانی در فصل پاییز توجه کنید که وقتی دمای هوا خیلی پایین است، آبیاری نکنید! احتمال زیادی وجود دارد که رطوبت خاک یخ زده و به ریشه آسیب برساند. در اواسط روز آبیاری را آغاز کنید تا رطوبت بتواند قبل از یخ زدگی شبانه در زمین خیس بخورد.

آبیاری در پاییز می تواند مشکل ساز گردد. اگر در پاییز با بارش کم روبرو شدید، آبیاری ضروری است. آب کم در طول پاییز و زمستان می تواند باعث خرابی ریشه گردد، چیزی که ممکن است تا رسیدن به فصل رشد بعدی قابل توجه نباشد.

تنش آبی در پاییز و زمستان همچنین می تواند به این معنی باشد که گیاهان ضعیف شده و بیشتر در معرض آفات هستند. در این فصول نیز آب زیاد می تواند چیز بدی باشد. اگر بارش زیاد است، آبیاری را به کلی متوقف کنید! همچنین به خاطر داشته باشید که نحوه آبیاری به نوع گیاه و درخت بستگی دارد.

نکات مهم برای باغبانی در فصل پاییز

در زیر به برخی از نکته های مهم برای باغبانی پاییزی اشاره می کنیم:

خاک را اصلاح کنید

برای اصلاح خاک وقت بگذارید تا ببینید آیا قبل از کاشت سال آینده احتیاج به تنظیم PH خاک دارید یا خیر! اکنون مقداری کمپوست به آن اضافه کنید تا در زمستان زمان برای تجزیه خاک وجود داشته باشد. اصلاح خاک به معنای شخم زدن، زیر و رو کردن خاک، اضافه کردن مواد مغذی (کود) و حذف گیاهان و گل های از بین رفته است.

تقسیم و پیوند را انجام دهید

از هوای خنک و مرطوب پاییز برای تقسیم و پیوند گیاهان چند ساله بهره ببرید. بسته به آب و هوا، می توانید گیاهان چند ساله را از اواخر ماه مهر تقسیم کنید و به آن ها فرصت کافی دهید تا ریشه های آن ها قبل از اولین سرما رشد و نمو پیدا نمایند. به یاد داشته باشید، هرچه ریشه های گیاهان در پاییز رشد نمایند، در بهار قوی تر خواهند بود.

علف های هرز را از بین ببرید

هر علف هرز را که اکنون می بینید از بین ببرید. هر علف هرزی که نادیده گرفته گردد، به بذر می رسد و صدها علف هرز مزاحم را برای شما به وجود می آورد که کیفیت و ظاهر باغ شما را تحت تأثیر قرار می دهند. علف های هرز همچنین می توانند حشرات وانواع بیماری های گیاهی در طول زمستان را ایجاد نمایند، بنابراین ضروری است همه آن ها از باغ پاکسازی شوند.

آغاز به کاشت درختان کنید

باغبانی در فصل پاییز یک فرصت عالی برای کاشت درختان جدید است. در این زمان، درختان وقت خواهند داشت قبل از به خواب رفتن در زمستان، ریشه های خود را در خاک تثبیت نمایند. برای محافظت از درختان در برابر سرما، در اطراف آن ها از مالچ بهره ببرید. همچنین کود و آبیاری مناسب را نباید فراموش کنید.

از گیاهان حساس محافظت کنید

از گیاهان حساس محافظت بیشتری کنید. قبل از یخ زدگی زمین، آن ها را عمیقا آبیاری کنید، سپس یک لایه ضخیم مالچ را به عنوان عایق به دور ریشه ها اضافه کنید. برای ایجاد گلخانه ای کوچک که به گیاهان حساس در برابر درجه حرارت کم، باد و برف یاری می نماید، می توان از گونی یا پلاستیک استفاده کرد. گونی یا پلاستیک را دوتادور گیاهان حساس بپیچید تا در اَمان باشند.

قلمه زدن را آغاز کنید

تکثیر برخی از گیاهان با قلمه راحت تر است نه پاشیدن بذر! قلمه های گیاهان که می ترسید در یک زمستان سخت زنده نمانند را ببرید. مقداری هورمون ریشه زایی را به انتهای بریده شده بمالید و آن ها را در آب یا خاک قرار دهید تا آغاز به رشد نمایند. سپس آن ها را در یک مکان آفتابی قرار دهید و بگذارید در زمستان در فضای داخل خانه رشد نمایند. پس از گرم شدن هوا، آن ها را در فضای باز بکارید.

برگ ها را جمع کنید

برگ ها و بقایای درختان و گیاهان را از باغ جمع کنید تا هوا به خوبی در خاک جریان یابد و به جلوگیری از آفت و پوسیدگی یاری کند. شما می توانید از برگ های جمع آوری شده برای مالچ گیاهان حساس که به عایق بندی اضافی برای زمستان احتیاج دارند بهره ببرید. همچنین، برگ های پاییزی منبعی عالی برای کود برگ هستند.

کلام آخر

فصل پاییز زمان مناسبی برای کاشت است! این جمله را هیچ وقت نباید فراموش کنید. اگر می خواهید در بهار و تابستان باغی زیبا و سرسبز داشته باشید، باغبانی در فصل پاییز را نباید فراموش کنید. فارغ از این موارد، تماشای گیاهان و درختان در پاییز به تنهایی می تواند جلوه دیگری از زیبایی های طبیعت را نشان دهد.

اگر هم درباره باغبانی در فصل پاییز ایده ها و راهکارهای جالبی دارید، ما از شنیدن نظرات شما بسیار خرسند می شویم.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 6 آذر 1399 بروزرسانی: 6 آذر 1399 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 1391

به "باغبانی در فصل پاییز را فراموش کنیم یا دریابیم؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باغبانی در فصل پاییز را فراموش کنیم یا دریابیم؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید