طرز تهیه خورش خوشمزه غوره مسما با مرغ و بادمجان

به گزارش آناسی، خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان یکی از مشهورترین غذا های گیلانی است که اتفاقا در تمام شهر های ایران هم هوادار دارد. خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان را در فصل غوره با غوره تازه بیشتر درست می نمایند و البته برای طبخ آن می توانید به جای گوشت مرغ از گوشت سایر ماکیان یا گوشت قرمز هم بهره ببرید. طرز تهیه خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان و نکات طلایی خوشمزه شدن این خورش را دراین مطلب بخوانید.

طرز تهیه خورش خوشمزه غوره مسما با مرغ و بادمجان

مواد لازم برای 6 نفر

مرغ: 6 تکه

بادمجان متوسط: 6 عدد

گوجه فرنگی متوسط: 8 عدد

غوره: ½ فنجان

پیاز متوسط: 2 عدد

رب: 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدر دلخواه

روغن مایع: به مقدار لازم

هویج کوچک: 2 عدد

سیر: 3 حبه

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

آب: 2 فنجان جوشیده و گرم

طرز تهیه

برای درست کردن خورش مجلسی غوره مسما با مرغ و بادمجان ابتدا مرغ را با هویج، 1 عدد پیاز، 3 حبه سیر و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بپزید. برای این که طعم مرغ مطبوع تر گردد ابتدا مرغ را با آب بپزید و زمانی که کف روی آب مرغ کف کرد آب مرغ را خالی کنید، مرغ را با آب بشورید و سپس دوباره مقداری آب روی مرغ بریزید و با مواد فوق بپزید. مراقب باشید مرغ زیاد وا نرود و له نگردد، همین که نیم پز شد کافی است، چون قرار است در خورش هم بپزد.

وقتی مرغ پخت آن را با مقداری کره یا روغن مایع (بستگی به ذائقه شما دارد) تفت دهید. روی مرغ در حال تفت 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده بریزید. وقتی تکه های مرغ سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و در همان ماهیتابه یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. در این فاصله 4 عدد گوجه فرنگی را رنده کنید. وقتی پیاز ها سبک شد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه دهید و تفت دهید تا آبش گرفته گردد. حالا رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید.

وقتی رب و گوجه خوب سرخ شدند و به روغن افتادند. نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه اضافه کنید و آب مرغ را که از صافی رد نموده اید را هم داخل آن بریزید. اجازه بدهید آب مرغ جوش بیاید. غوره ها را کمی در روغن تفت دهید و اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید تا این سس روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد. در این فاصله 3 عدد گوجه فرنگی را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و به همراه تکه های مرغ سرخ شده به سس اضافه کنید. 2 فنجان آب جوشیده و گرم به خورش اضافه کنید. بادمجان ها را هم با کمی روغن سرخ کنید و سپس در 15 دقیقه پایانی پخت به این سس اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید غوره مسما مرغ و بادمجان روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و غلیظ گردد و روغن پس بدهد.

نکات مهم خوشمزه شدن خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان

*از گوشت ران یا سردست گوسفند، گوشت بوقلمون یا سایر انواع ماکیان برای درست کردن خورش غوره مسما با بادمجان هم می توانید بهره ببرید.

*برای این که مزه تلخی بادمجان ها برای این خورش و هر خورش دیگری که با بادمجان درست می کنید از بین برود حتما باید قبل از سرخ کردن بادمجان ها بعد از پوست دریافت به مدت 30 دقیقه در آب و نمک بخوابانید و سپس خوب بشورید. وقتی آب بادمجان ها خشک شد آن ها را سرخ کنید تا روغن کمتری به خودشان بگیرند.

*برای پخت و جا افتادن این خورش 1 و نیم ساعت زمان لازم دارید.

*می توانید قبل از اضافه کردن گوجه فرنگی ها آن ها را کمی در روغن تفت دهید.

*اگر غوره تازه ندارید از غوره فریز شده برای درست کردن این غذای خوشمزه با مرغ و بادمجان بهره ببرید.

*بادمجان ها را در 15 دقیقه پایانی پخت اضافه کنید که در خورش وا نروند. به جای بادمجان از کدو هم می توانید بهره ببرید.

*شمالی ها معمولا این خورش را با جوجه های کوچک محلی درست می نمایند. طرز تهیه خورش غوره ویج شمالی یا همان غوره مسما مازندرانی هم به همین ترتیب است.

منبع: گردشبان
انتشار: 14 آبان 1399 بروزرسانی: 14 آبان 1399 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 1343

به "طرز تهیه خورش خوشمزه غوره مسما با مرغ و بادمجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش خوشمزه غوره مسما با مرغ و بادمجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید