طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش

به گزارش آناسی، مرغ ترش و جوجه کباب ترش هر دو از غذاهای محبوب شمالی هستند. طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش مربوط به استان های گیلان و مازندران است؛ اما این دو غذای محبوب در سراسر کشور با همین شیوه پخته می شوند. رب انار، گردو و سبزی مخصوص، سه پایه اصلی مرغ ترش هستند. این غذا را جزو معرفی بهترین غذاهای محلی مازندران درنظر می گیرند. در این مقاله قصد داریم دستور پخت هر دوی این غذاها را آموزش دهیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش

مرغ ترش

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 تا 45 دقیقه
زمان پختیک ساعت
اندازه سختیمیانه

مرغ ترش رستورانی

مرغ ترش یکی از غذاهای محلی شمالی است.

مرغ ترش یک غذای اصیل شمالی است که در همان منطقه و نقاط دیگر ایران طرفداران بسیاری دارد. معمولاً مرغ ترش شمالی را در مهمانی ها در کنار غذاهای دیگر سرو می کنند. به این غذای خوشمزه در منطقه ها شمالی ترش مرغ نیز گفته می شود.

مواد لازم در دستور پخت مرغ ترش

اگر به غذاهای ترش و ملس علاقه دارید، مرغ ترش بهترین انتخاب است.

برای طرز تهیه مرغ ترش با رب انار به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.

مواد لازماندازه مورد نیاز
ران و سینه مرغ5 تکه
گردو300 گرم
سبزی معطر200 گرم
رب انار رقیق شدهیک استکان
پیاز بزرگیک عدد
سیردو حبه
نمک، فلفل و زردچوبهبه اندازه کافی
روغنبه اندازه کافی

مراحل طرز تهیه مرغ ترش رستورانی به شیوه مازندرانی و گیلانی

برای طرز تهیه مرغ ترش ساده به روش مازندرانی و گیلانی مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سبزی مخصوص مرغ ترش شامل جعفری، گشنیز، تره، نعناع، برگ سیر و شوید را به خوبی بشویید و پس از آبکشی، کاملاً خرد کنید. همچنین در تهیه این غذا از سبزیجات معطر شمالی مانند خلواش، زلنگ، اناریجه و اوجی نیز استفاده می شود.
  • مرحله دوم: مرغ را بشویید، اجازه دهید خشک شود و در ادامه مرغ را به ادویه و نمک آغشته کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و اجازه دهید که با حرارت ملایم، روغن داغ شود. سپس مرغ آغشته به ادویه را توی تابه قرار دهید و دو طرف مرغ را تا زمانی که طلایی شود، سرخ کنید. مرغ های سرخ شده را از تابه خارج کرد و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: در مرحله سوم از طرز تهیه مرغ ترش رستورانی در تابه ای دیگر کمی روغن سرخ کردنی بریزید و مجدداً صبر کنید تا روغن داغ شود. سبزی ها را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید. توجه کنید که سبزی ها بیش از اندازه سرخ نشوند؛ زیرا در نهایت باعث تلخی غذا شده و رنگ غذا نیز بسیار تیره می شود.
  • مرحله چهارم: یک عدد پیاز بزرگ را به صورت نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم داغ شود. در ادامه پیازهای نگینی را به قابلمه اضافه کرده و تا زمانی که طلایی شوند تفت دهید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله سیر را به پیاز داخل قابلمه بیافزایید. سیر یکی از فاکتورهای اصلی این غذای شمالی است؛ اما بنابر ذائقه خود می توانید آن را حذف یا بیشتر کنید. رب انار رقیق شده را روی پیاز و سیرها بریزید و مجدد همه مواد را با رب انار تفت دهید.
  • مرحله ششم: در این مرحله نوبت به اضافه کردن گردو می رسد و توجه کنید که گردو حتما باید آسیاب شده باشد؛ چراکه گردوی آسیاب شده کمی حالت روغنی پیدا می کند. گردوها را به مواد داخل قابلمه بیافزایید و در نهایت سبزی های سرخ شده را روی مواد بریزید. تمامی مواد را باهم مخلوط کنید تا طعم یکدیگر را بگیرند.
  • مرحله هفتم: مرغ های از قبل سرخ شده را به مواد مرغ ترش درون قابلمه اضافه کنید. در ادامه اندازهی از غذا را بچشید؛ اگر احساس کردید رب انار، نمک یا فلفل آن کم است می توانید دوباره آن ها را به غذا بیافزایید. قبل از گذاشتن درب قابلمه، به آن یک لیوان آب اضافه کنید تا در هنگام جا افتادن، این آب تبخیر شود و خورشت ته نگیرد.

مرغ ترش اصلی، این غذا خوشمزه شمالی را به همراه برنج سرو می کنند. اگر شما نیز برای اولین بار است که قصد دارید، مرغ ترش شمالی و مازندرانی اصیل درست کنید، حتماً از این دستور پخت پیروی نمایید تا نتیجه نهایی دل چسب تر شود. به خاطر داشته باشید که مطابق سلیقه خود می توانید اندازه ترشی مرغ ترش مجلسی را با کم یا زیاد کردن رب انار تغییر دهید. طرز تهیه مرغ ترش با رب انار و گردو بدون سبزی نیز از طریق برخی افراد انجام می شود.

نکات کلیدی در طرز تهیه مرغ ترش ساده

درست کردن مرغ ترش بسیار ساده است، تنها کافی است همه مراحل را به ترتیب اجرا کنید.

برای تهیه مرغ ترش، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • طرز تهیه مرغ ترش ساده با رب انار و آلو نیز رایج است. برای تهیه این غذا کافی است تا آلوها را شسته و به همراه رب انار با مواد مخلوط کنید.
  • برخی افراد به طرز تهیه مرغ ترش بدون گردو علاقه مند هستند و به همین دلیل گردو را از مواد اولیه غذا حذف می کنند. در این صورت روغن غذا کمتر خواهد شد.
  • طرز تهیه مرغ ترش بدون سبزی نیز امکان پذیر است، حتی می توانید ترکیب سبزی های مرغ ترش را به ذائقه خود تغییر دهید تا این غذا مطابق میل شما شود.
  • طرز تهیه مرغ ترش با رب گوجه فرنگی نیز یکی دیگر از گزینه ها است. در این صورت باید رب گوجه فرنگی را به مواد اولیه غذا بیافزایید.
  • برای طرز تهیه مرغ ترش با لپه، ابتدا لپه ها را در آب خیس کنید؛ سپس در حین تهیه مواد مرغ ترش، لپه را به دیگر ترکیبات اضافه کنید؛ این لپه به همراه مرغ پخته می شود.

نکات تهیه مرغ ترش را توضیح دادیم، اما اگر دوست دارید تا غذای شمالی بیشتری یاد بگیرید، مطلب انار بیج را چطور درست کنیم؟ را هم مطالعه کنید.

جوجه کباب ترش شمال

جوجه کباب ترش را باید با دیگر مخلفات شمالی مثل زیتون پرورده میل کنید.

در ادامه مطلب دستور پخت جوجه کباب ترش با تمام فوت و فن های آن معرفی شده است. پس اگر قصد دارید جوجه ترش شمالی، این غذای بی نظیر را برای اولین بار درست کنید، این مقاله را تا سرانجام مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه جوجه کباب ترش شمال

برای تهیه جوجه کباب ترش مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
فیله مرغ500 گرم
رب انار ترشیک استکان
زعفران دم کردهیک قاشق چای خوری
گردوسه قاشق غذاخوری
پیاز بزرگیک عدد
ماست پرچربدو قاشق غذاخوری
روغنبه اندازه لازم
نمک و فلفلبه اندازه لازم

مراحل طرز تهیه جوجه کباب ترش شمال

برای تهیه جوجه کباب ترش و خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید. البته، پیشنهاد می کنیم که بعد از تهیه این غذا، طرز تهیه کباب ترش شمالی ، غذای محبوب گیلانی ها را نیز مطالعه کنید. این غذای شمالی نیز عطر و طعم فوق العاده ای دارد.

  • مرحله اول: ابتدا فیله مرغ را شسته و خشک کنید. مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و آن را به شکل مربع یا مستطیل (شبیه به تکه های جوجه کباب) قطعه قطعه کنید.
  • مرحله دوم: وقت اضافه کردن مواد، برای مزه دار کردن فیله ها است. پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و به همراه زغفران دم کرده، ماست پرچرب و رب انار رقیق شده روی فیله ها بریزید. سپس نمک، فلفل و در آخر گردوهای آسیاب شده را به مرغ ها بیافزایید.
  • مرحله سوم: در این مرحله محتویات کاسه را با دست زیر و رو کنید تا تمام فیله ها به مواد آغشته شوند. سپس روی کاسه را سلفون بکشید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
  • مرحله چهارم: پس از گذشت این مدت زمان، کاسه را از یخچال خارج کرده و مرغ ها را به سیخ بکشید. در صورتی که قصد دارید جوجه کباب ترش را داخل تابه درست کنید، باید از سیخ های چوبی استفاده نمایید. برای تهیه جوجه کباب ترش در تابه، اندازه کمی روغن در آن بریزید و سیخ های چوبی را بچینید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید به آرامی سرخ شوند. اگر تمایل به تهیه جوجه ترش بر روی منقل دارید می توانید از سیخ فلزی استفاده کنید. هنگام کباب شدن، سیخ ها را بچرخانید تا تمام قسمت ها مغز پخت شوند.

جوجه کباب ترش را به صورت خوراک و یا همراه پلو سرو می کنند. در کنار آن، می توان از چاشنی هایی مانند انواع ترشی، سیر ترشی و زیتون پرورده استفاده کرد.

مرغ ترش، سوغات خطه شمال ایران!

مرغ ترش، غذ ای محبوب شمالی.

در این مطلب به آموزش طرز تهیه مرغ ترش و طرز تهیه جوجه ترش به همراه نکات مختلف آن پرداختیم. مواد اولیه این غذا در دسترس است و به آسانی می توان آن را در منزل تهیه کرد. مرغ ترش طعمی جالب و خوشمزه دارد که موردپسند اغلب افراد قرار می گیرد.

در سرانجام، در صورتی که هوس خوردن مرغ ترش کرده اید، اما زمان کافی برای تهیه آن در منزل ندارید، خبرنگاران در خدمت شماست. به صفحه سفارش غذا مراجعه کرده و مرغ ترش و دیگر غذاهای موردنظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 1 بهمن 1403 بروزرسانی: 1 بهمن 1403 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 2507

به "طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید