علائم مسمویت غذایی ناشی از مصرف مرغ
به گزارش آناسی، مسمومیت غذایی عارضه ای است که توأم با درد می باشد. این مقاله اطلاعاتی را در مورد مسمومیت غذایی ناشی از مصرف مرغ، علائم و درمان آن فراهم ساخته است.
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
مسمومیت غذایی عارضه ای است که توأم با درد می باشد. این مقاله اطلاعاتی را در مورد مسمومیت غذایی ناشی از مصرف مرغ، علائم و درمان آن فراهم ساخته است.
بیشتر افراد چه کودک و چه بزرگ عاشق خوردن مرغ می باشند. به علت محبوبیت دنیای آن، مرغ در واقع جای خود را در تمامی غذاها و خوراکهای این دنیا باز نموده است. علاوه بر آن، یکی از پرمصرف ترین اشکال گوشتی در این دنیا به شمار می رود. با این حال، خطرات زیادی هم در اثر مصرف آن وجود دارد. مرغی که به خوبی تمیز و پخته نشده، با خود باکتریهای مضر فراوانی را به همراه داشته و در صورت مصرف می توانند دردسرهایی جدی برای دستگاه گوارش ایجاد نموده و موجب بروز مسمومیت غذایی شوند.
مسمومیت غذایی از مصرف مواد غذایی بوجود می آید که حاوی میکروبها و باکتریهایی بوده که در آنها رشد می نمایند. همه ما می دانیم که باکتریها در تمام اطراف ما وجود دارند، بنابراین بروز عفونت غذایی امری عادی است. در سال 2006 بیش از 27000 مورد مسمومیت غذایی به تنهایی در ایالات متحده گزارش شد. بسیاری از افراد علائم مسمومیت غذایی خفیف ناشی از مصرف مرغ مانند ناراحتی معده و احساس بالا آوردن و یا استفراغ مداوم را نادیده می گیرند. آنها فکر می نمایند که این علائم به خودی خود بهبود خواهند یافت اما این تصور درست نمی باشد. در چنین مواردی، همواره بهتر است که به پزشک مراجعه گردد.
چنانچه فردی نسبت به مسئله ای آگاهی داشته باشد، آنگاه یافتن راه برطرف آن بسیار آسان خواهد بود. همین امر در مورد این بیماری صدق می نماید، در صورتی که فرد آگاهی داشته باشد که چه چیز مرغ را تحت تأثیر قرار می دهد، آنگاه تصور بهتری از چگونگی کنترل این شرایط خواهد داشت.
سالمونلا انتریتیدیس (Salmonella Enteritidis)
این باکتری در روده مرغ، سگ و حتی گربه یافت می گردد. سالمونلا انتریتیدیس تنها یکی از 2000 نوع باکتری سالمونلا است که اغلب با مسمومیت غذایی ارتباط دارد.
کمپیلوباکتر ژژونی
یکی از متداول ترین دلایل بروز اسهال در انسان است. از کمپیلوباکتر ژِژونی و یا ججونی که به طور معمول در مرغ پخته نشده وجود دارد، می توان با پخت مناسب و نگهداری مرغ در فریزر در صورت عدم استفاده، جلوگیری کرد.استافیلوکوک اورئوس
استافیلوکوک اورئوس می تواند در غذاهایی که به درستی در یخچال نگهداری نشده باشند و با دستهای آلوده درست شده باشند، وجود داشته باشد. این باکتری بر روی دستها و در گلوی انسان می ماند.علائم
خوردن مرغ خام و نپخته، یکی از دلایل اصلی بروز این مشکل است. ترکیب سایر غذاها با مرغ هم راهی در جهت منتقل ساختن باکتری از گوشت است. فرد همواره بایستی اطمینان یابد که از ظروف تمیز و شسته شده جهت تهیه مرغ استفاده می نماید. در این بخش برخی از علائم معمول مسمومیت غذایی ناشی از مصرف مرغ آورده شده است:تب شدید
یکی از شایع ترین علائم مسمومیت غذایی ناشی از مصرف مرغ، تب است. از آنجا که به طور ناگهانی دمای بدن افزایش می یابد، فرد مبتلا دچار تب شدید می گردد، به این علت که بدن در حال مبارزه با عفونت است.اسهال
افراد مبتلا به مسمومیت دچار اسهال خواهند شد. این اتفاق به علت عفونتهای مختلف معده رخ می دهد. هنگامی که فردی دچار اسهال می گردد، بایستی به خاطر داشته باشد که بدنش در حال خلاص شدن از شر مواد سمی است. در صورتی که بیش از 2 روز این شرایط ادامه داشت، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.معده درد
درد ناگهانی شکم و دل پیچه از شایع ترین علائم این بیماری می باشند. معده و روده به علت وجود باکتری سالمونلا تحت تأثیر قرار می گیرند. این امر موجب بروز سوء هاضمه، ناراحتی معده و عوارض مختلف دیگر می گردد. در صورتی که درد شدت گرفت به پزشک مراجعه کنید، بدن حدود یک هفته زمان جهت بهبودی کامل احتیاج خواهد داشت.درمان
این عارضه را می توان با داروهای تجویز شده به وسیله پزشک و هم در خانه درمان ساخت. در صورتی که هنوز دچار تهوع و استفراغ می باشید، از مصرف غذاهای جامد خودداری کنید. یکی از برترین درمانهای مسمومیت غذایی ناشی از مصرف مرغ، وارد نمودن میزان زیادی مایعات در رژیم غذایی خود به منظور حفظ آب بدن است. از مصرف الکل و نوشیدن کافئین خودداری کنید. افراد بزرگسال و نوجوانان می توانند نوشیدنی های قندی مصرف نمایند اما اطمینان حاصل گردد که به قدر کافی رقیق شده باشد به این علت که قند اسهال را بدتر خواهد ساخت. پس از آنکه به مدت یک هفته تحت رژیم مایعات قرار داشتید، می توانید آغاز به خوردن غذاهای جامد کنید. اطمینان حاصل گردد که غذاهایی را مصرف می کنید که در معده سبک باشند، این غذاها، برنج پخته، و سیب زمینی آب پز و از این دست را شامل می گردد. بعلاوه می توانید شیر مصرف کنید، اما برخی افراد ممکن است به علت عدم تحمل لاکتوز دچار مسائل معده شوند. در صورتی که هنوز نگران می باشید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.در حین خرید مرغ بسیار مراقب باشید. تاریخ فراوری آن را نگاه نموده و همواره گوشت را در یخچال نگهداری نموده و حتماً ظرف 24 ساعت آن را بپزید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.
منبع: راسخون