طرز تهیه بیف استروگانوف با گوشت گوساله و گوشت چرخ نموده

به گزارش آناسی، اصالت بیف استراگانوف متعلق به کشور روسیه است، اما طعم بی نظیر این غذا، طبخ آن را به نقاطی بسیار دورتر از خاک این کشور هم کشانده است.

طرز تهیه بیف استروگانوف با گوشت گوساله و گوشت چرخ نموده

در طرز تهیه بیف استروگانوف ، باید ابتدا پیاز خلالی یا نگینی را با ادویه تفت داده و گوشت برش خورده به صورت نوارهای باریک را به آن بیفزایید. در ادامه، اندازهی آب جوش اضافه کنید. وقتی گوشت پخت و آب خود را کشید، قارچ های ورقه ای را با آن مخلوط نموده و تفت دهید تا قارچ هم آب خود را بکشد. سپس، مخلوطی از آرد، شیر و نمک و فلفل را در تابه گوشت ریخته و بعد از حباب زدن شیر، غذا را از روی حرارت بردارید. در نهایت، خامه را هم با بقیه مواد داخل تابه مخلوط نموده و سیب زمینی های رشته ای را که به صورت جداگانه سرخ نموده اید، همراه غذا سرو کنید.

البته بیف استراگانف با گوشت چرخ نموده هم قابل طبخ است و در ادامه، درباره جزئیات این روش ها به تفصیل شرح می دهیم. با ما همراه باشید.

بیف استراگانوف

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی15 دقیقه
زمان پخت غذاکمتر از 1 ساعت
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه بیف استروگانوف با گوشت گوساله

این روش، متداول ترین روش تهیه بیف استراگانوف است که در آن ترکیب طعم گوشت گوساله با خامه، شیر و قارچ، طعمی منحصر به فرد و دلچسب ایجاد می نماید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه بیف استراگانوف خانگی را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه بیف استراگانوف

مواد اولیه برای تهیه این غذای لذیذ به صورت جدول زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت فیله یا راسته گوساله300 گرم
پیاز2 عدد
سیب زمینی3 عدد
قارچ100 گرم
خامه200 گرم
شیرنصف لیوان
آرد1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم

برترین گوشت برای بیف استروگانف

برترین گوشت برای بیف استروگانف، فیله یا راسته گوساله (یا گوشت دنده بدون استخوان) است؛ چراکه این نوع گوشت به علت بافت نرم و لطیف خود، هنگام پخت سریع در تابه، به خوبی نرم شده و طعم مطلوبی به غذا می دهد. البته به خاطر داشته باشید که در کنار انتخاب برترین نوع گوشت، مهم است که اولا آن را به صورت نازک برش دهید و دوما، زمان پخت آن را کوتاه درنظر بگیرید تا بافت گوشت خشک نشود. همانطور که می دانید استفاده از خامه و سس قارچ در کنار این گوشت، طعمی غنی و دلپذیرتر به بیف استروگانف می بخشد.

مراحل طرز پخت بیف استراگانوف با گوشت گوساله

برای تهیه این غذای معروف و پرطرفدار، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پیازها را شسته، پوست بگیرید و به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، پیازهای خرد شده را با اندازهی روغن مایع در تابه ای مناسب تفت دهید تا نرم و سبک شوند.
  • مرحله سوم: گوشت گوساله را هم خوب بشویید و با دستمال مخصوص آشپزی خشک کنید. سپس، آن را به صورت نوارهای باریک و بلند برش بزنید و در تابه حاوی پیاز بریزید.
  • مرحله چهارم: صبر کنید تا گوشت و پیاز به خوبی تفت بخورند و رنگ گوشت تغییر کند. سپس 2 لیوان آب جوش در تابه بریزید.
  • مرحله پنجم: حالا حرارت زیر تابه را کم نموده و درب آن را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد و آب آن تبخیر شود.
  • مرحله ششم: در این فاصله، قارچ را آماده کنید. برای این منظور، قارچ ها را شسته و با دستمال خشک کنید. سپس، آن ها را به صورت ورقه ای خرد نموده و کنار بگذارید.
  • مرحله هفتم: زمانی که گوشت کاملا پخت و آب داخل تابه کشیده شد، قارچ های ورقه ای را در تابه ریخته و با گوشت تفت دهید.

نکته: دقت کنید که در این مرحله از طرز تهیه بیف استراگانوف، قارچ آب می اندازد، اما شما باید به تفت دادن ادامه دهید تا آب قارچ هم کاملا تبخیر شود.

  • مرحله هشتم: در عین اینکه حواستان به تابه گوشت است، شیر را در کاسه ای ریخته و آرد را کم کم به آن اضافه کنید. مخلوط را همزمان هم بزنید تا آرد گلوله نشود و سپس، اندازهی نمک و فلفل هم به آن بیفزایید.
  • مرحله نهم: زمانی که آب قارچ کاملا تبخیر شد، مخلوط شیر را در تابه حاوی گوشت بریزید. محتویات داخل تابه را مدام هم بزنید تا شیر حباب بزند. در این زمان تابه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
  • مرحله دهم: حالا خامه را به محتویات داخل تابه اضافه نموده و تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • مرحله یازدهم: مرحله آخر مربوط به آماده کردن سیب زمینی بیف استراگانوف است. برای این کار، سیب زمینی را بشویید، پوست بگیرید و به صورت درشت رنده کنید.
  • مرحله دوازدهم: سپس سیب زمینی های رنده شده را در ظرفی گود با روغن سرخ کردنی و حرارت بالا سرخ نموده و کنار غذا سرو کنید. طرز تهیه بیف استروگانوف به سرانجام رسید.

طرز تهیه بیف استراگانوف با گوشت چرخ نموده

اگر گوشت تکه ای در اختیار ندارید، باید بدانید که بیف استراگانف با گوشت چرخ نموده هم بسیار لذیذ است. تهیه این غذا کمتر از 30 دقیقه زمان می برد و می توانید مثل بیف استراگانف با گوشت گوساله و گوسفند، این غذا را هم در کنار نان، برنج، پاستا، نودل و سیب زمینی سرو کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه بیف استراگانوف با گوشت چرخ نموده

مواد اولیه زیر برای 8 نفر کافی است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده500 گرم
پیاز کوچک1 عدد
قارچ خرد شده500 گرم
سیر2 حبه
عصاره گوشت1 لیوان
آرد2 قاشق غذاخوری
خامه1 لیوان
خامه ترش3/1 لیوان
سس تند (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
نمکبه اندازه لازم
فلفل سیاهنصف قاشق چایخوری
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری

مراحل دستور پخت بیف استراگانف با گوشت چرخ نموده

در صورت استفاده از گوشت چرخ نموده برای تهیه بیف استراگانف، مطابق روش زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: ابتدا تابه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و اندازهی روغن زیتون داخل آن بریزید.
  • مرحله دوم: در ادامه، گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و با روغن زیتون تفت دهید. سپس پیاز خرد شده و کمی بعد، سیر خرد شده را نیز اضافه کنید.
  • مرحله سوم: پس از سبک شدن پیاز و بلند شدن عطر سیر، قارچ های خرد شده را نیز در تابه بریزید و 5 دقیقه همه مواد را با هم تفت دهید.
  • مرحله چهارم: حالا آرد را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • مرحله پنجم: در ادامه، عصاره گوشت را همراه با خامه و نمک و فلفل داخل تابه بریزید و در صورت تمایل اندازهی سس تند هم اضافه کنید.
  • مرحله ششم: اجازه دهید مواد برای 5 دقیقه روی حرارت بمانند تا سس کمی غلیظ تر شود.
  • مرحله هفتم: در نهایت، تابه را از روی حرارت بردارید، خامه ترش را داخل تابه ریخته و با بقیه مواد مخلوط کنید.

نکات لازم در طرز تهیه بیف استروگانوف

اگر می خواهید مثل طرز تهیه بیف استراگانف رستورانی، یک طعم لذیذ و به یادماندنی خلق کنید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • اگر ترجیح می دهید که غذای شما کالری کمتری داشته باشد، آن را با سس بشامل و بدون خامه درست کنید.
  • برای تهیه سس بشامل، اندازهی کره را در تابه ای کوچک حرارت دهید و 1 قاشق غذاخوری آرد سفید الک شده به آن اضافه کنید. سپس، اندازهی شیر و عصاره گوشت به مواد تابه افزوده و آن ها را هم بزنید تا به غلظت مناسبی برسند.
  • معمولا برای تزئین این غذای دلچسب از سبزیجاتی مثل جعفری، ریحان و شوید استفاده می شود که البته این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد.
  • طرز تهیه بیف استراگانوف با گوشت گوسفندی هم شبیه تهیه این غذا با گوشت گوساله است. با این تفاوت که باید 4 حبه سیر رنده شده را هم با پیاز و گوشت تفت دهید. به علاوه، هنگام تفت دادن پیاز و سیر، از اندازهی زردچوبه هم بهره ببرید.
  • دقت کنید که حرارت پخت این غذا باید کم باشد تا گوشت ها کاملا مغزپخت شوند.
  • اگر پیش از برش زدن گوشت، کمی آن را با گوشت کوب بکوبید، به طبخ بهتر و سریع تر آن یاری خواهید کرد.
  • در صورت تمایل می توانید از اندازهی سس خردل و رب گوجه فرنگی هم در طرز تهیه بیف استروگانوف بهره ببرید.
  • اگر آرد را داخل شیر الک کنید بهتر است، زیرا این کار مانع از گلوله شدن آرد می شود.
  • می توانید در آخرین مرحله طبخ غذا، اندازهی پنیر پارمسان به مواد داخل تابه بیفزایید که کاملا سلیقه ای است.
  • در صورت استفاده از عصاره گوشت، از اندازه نمک کمتری بهره ببرید.
  • اگر می خواهید بیف استراگانوف را به عنوان شام سرو کنید، اندازه گوشت غذا را کمتر نموده و اندازه قارچ را بیشتر کنید. جالب است بدانید که قارچ بیشتر، طعم این غذا را لذیذتر می نماید.
  • در صورت تمایل می توانید در طبخ این غذا از سبزیجات معطری مثل نعنا و آویشن و بعلاوه اندازهی آب لیموترش هم بهره ببرید.
  • طرز تهیه بیف استراگانوف با مرغ در واقع همان چیکن استروگانف است که مواد مورد احتیاج و طرز پخت آن شباهت زیادی به طرز تهیه بیف استروگانف دارد.

اصول نگهداری از بیف استراگانوف

به جامانده بیف استراگانوف را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید. مدت ماندگاری این غذا در یخچال تا 4 روز و در فریزر تا 10 روز سالم می ماند.

روش جلوگیری از خراب شدن بیف استراگانوف

هنگام استفاده مجدد از این غذا، رنگ و لعاب ظاهر آن را آنالیز کنید تا مورد مشکوکی از خرابی وجود نداشته باشد. به یاد داشته باشید که گوشت ماده فسادپذیری است، بنابراین بیف استراگانوف را در معرض رطوبت یا هوای گرم قرار ندهید. بعلاوه، هنگام گرم کردن مجدد هم از حرارت ملایم بهره ببرید.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه بیف استراگانوف

در رسپی اصلی و سنتی بیف استراگانوف از خامه ترش استفاده می شود. با این حال، اگر به این نوع خامه دسترسی ندارید، می توانید خامه صبحانه را جایگزین کنید. بعلاوه می توانید به جای روغن مایع، کره گیاهی یا روغن زیتون به کار ببرید. در بعضی رسپی ها هم آب گوشت، جایگزین شیر می شود.

تاریخچه بیف استرواگانوف

نام این غذا اولین بار در سال 1871 میلادی در یک کتاب آشپزی روسی با عنوانهدیه ای برای زنان خانه دار جوان به میان آمد. بعضی وجه تسمیه نامگذاری آن را مربوط به خانواده پرآوازه و ثروتمند استروگانف می دانند و عده ای معتقدند که نامگذاری این غذا، به نحوه طبخ گوشت آن برمی شود؛ زیرا فعل استراگات در زبان روسی به معنای رشته رشته کردن و تراشیدن است و از آن جا که نوع برش گوشت در این غذا هم به شکل نوارها و رشته های باریک است، این غذا بیف استراگانف نام گرفته است. البته عمده معروفیت جهانی این غذا مربوط به بعد از جنگ جهانی دوم و سربازانی است که با ورود به کشورهای مختلف جهان، مزه این غذای دلچسب را چشیدند و آن را به کشور خود بردند.

خواص بیف استراگانوف

گوشت گوساله یک منبع پروتئینی عالی است که به رشد و بازسازی عضله ها یاری می نماید. این گوشت سرشار از پتاسیم است و از ابتلا به فشار خون بالا جلوگیری می نماید. بعلاوه یکی از منابع اصلی ویتامین های گروه B محسوب می شود و نقش مهمی در بهبود فعالیت سیستم عصبی بدن دارد. از دیگر خواص گوشت گوساله می توان به بهبود عملنمودهای ذهنی و جلوگیری از ابتلا به بیماری های روان شناختی و زوال عقل اشاره نمود.

برای چشیدن یک بیف استروگانوف لذیذ، روی خبرنگاران حساب کنید..

همان طور که دیدید، طرز تهیه بیف استروگانوف واقعا کار سختی نیست. با این حال، اگر وقت کافی ندارید و ترجیح می دهید یک یا چند پرس بیف استروگانف رستورانی تهیه کنید، از سفارش آنلاین غذا در خبرنگاران یاری بگیرید. این امکان به شما یاری می نماید که در بستری امن و مطمئن، انواع غذاهای دلخواه خود را با صرف کمترین وقت و انرژی به صورت آنلاین سفارش داده و درب منزل یا محل اقامت خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت بخشی را پیش رو داشته باشید.

سوالات متداول

مناسب ترین گوشت برای تهیه بیف استروگانوف چیست؟

گوشت فیله یا راسته گوساله، برترین انتخاب برای بیف استراگانوف است، زیرا هم نرم است و هم طعم بی نظیری دارد. البته از گوشت دنده بدون استخوان هم می توانید بهره ببرید.

نحوه سرو بیف استراگانوف چگونه است؟

شما می توانید این غذای لذیذ را همراه برنج، پاستا یا نودالیت سرو کنید یا در کنار آن تعدادی نان باگت قرار دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 12 بهمن 1403 بروزرسانی: 12 بهمن 1403 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 2511

به "طرز تهیه بیف استروگانوف با گوشت گوساله و گوشت چرخ نموده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بیف استروگانوف با گوشت گوساله و گوشت چرخ نموده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید