اختلاف نظر اروپایی ها در خصوص سیاست های کرونایی چین

به گزارش آناسی، رخی اعضای مجلس اروپا مدعی شده اند چینی ها با خریداری بنگاه ها و کمپانی هایی در اروپا که اخیراً به سبب مسائل کرونایی از حرکت بازایستاده و در آستانه تعطیلی قرار دارند، میخواهد دنیا پساکرونا را در دست بگیرد. مسأله ای که چینی ها آن را تکذیب نموده و آن را ادامه فرایند تبلیغات سوء نهادهای غربی علیه خویش خوانده اند.

اختلاف نظر اروپایی ها در خصوص سیاست های کرونایی چین

با ما سفر کنید و با تور ترکیبیی اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

بعضی مقامات اروپایی چین را متهم می نمایند، قصد خرید شرکت های کرونا زده اروپایی را دارد

به گزارش رویترز مانفرد وبر، یک مقام ارشد حزب محافظه کار آلمان و عضو مجلس اروپا در همین ارتباط از مقام های تصمیم گیرنده خواسته است یک توقف حداقل یک ساله بر این فرایند اعمال گردد تا چینی ها از اجاره یا تملک اینگونه شرکت ها بی نصیب بمانند، وی به روزنامه ولت ام سونتاگ آلمان گفته است: مسأله این است که شرکت های چینی از حمایت مالی دولت متبوع خویش در این راه برخوردارند و درست در شرایطی وارد این عرصه شده اند که قیمت پایه این شرکت ها به سبب کسادی دوران کرونایی به حداقل رسیده است. ما وظیفه داریم که مال و املاک خود را حفظ کنیم و در دام رقبای تجاری خود نیافتیم و برهمین منوال چین هم باید در قبال کسب و کارهای بی رونق شده در غرب و بویژه در اروپا سیاست های منصفانه تری را در پیش بگیرد. اظهارات وبر در تضاد با بعضی مقام ها و کارشناسان دیگر غرب است که معتقدند کار چینی ها نه یک نوع سودجویی و فرصت طلبی حرفه ای بلکه زمینه ای برای ازدیاد همکاری بین الملل است و حتی اگر چنین نباشد، چون فرصت ادامه حیات را به شرکت های نیمه ورشکسته اروپایی می دهد، نباید آن را نفی کرد و یک ضرب سیاسی در ورای یک مانور مالی دانست.

از تفاهمنامه تا انتقاد

موضع گیری های منفی اخیر اروپایی ها در مورد خریداری یا اجاره شرکت های از پای درآمده براثر کرونا توسط چینی ها در حالی صورت می پذیرد که 7 سال پیش دو طرف تفاهمنامه همکاری های گسترده برای غلبه بر روزهای سختی از همین دست امضا کردند. از آن موقع یعنی سال 2013 دو طرف بارها جلساتی را در این خصوص باهدف تسهیل ارتباطات تجاری و صنعتی به قصد رواج هر چه بیشتر کالاهای تولیدی چین و اروپا در بازارهای طرف مقابل برگزار کردند. قرار است در ادامه همین فرایند یک اجلاس مهم دیگر هم در شهریورماه برگزار گردد و اگر کرونا موجب لغو این گردهمایی گردد، تعیین نیست چرا چیزی را که اروپایی ها و بویژه آلمانی ها در آغاز دهه گذشته امری مفید برای خود و قاره شان می نامیدند، اینک مضر و مایه تضعیف خویش می انگارند.

بورل: فقط پز تبلیغاتی است

اظهارات وبر مورد تأیید جوزف بورل رئیس سیاستگذاری های خارجی اتحادیه اروپا هم قرار گرفته است. به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، بورل نیز هدف پنهانی و اصلی چین از اعلام همکاری با شرکت های کم رونق شده اروپایی و کوشش شان برای تملک این کمپانی ها را نه یک حرکت عادلانه برای یاری به ورشکستگان مالی بلکه کاری حساب شده برای سوءاستفاده حداکثری از ضعف های این کمپانی ها و در نهایت استیلا بر بازارهایی توصیف نموده است که اروپایی ها تسلط بر آن را از دست داده اند. بورل که اسپانیایی است، اظهار داشته است: باید سیاستی واحد و مؤثر از سوی اروپایی های به خطر افتاده در قبال زیاده خواهی چینی ها اتخاذ و اجرا گردد. اینکه هر کشوری بر اساس ضعف ها و قدرت هایش روبه روی سیاستگذاری چینی ها بایستد، به تنهایی کافی نیست. زیرا آنها در حال حاضر از ما نیرومندتر هستند و به لحاظ امور مالی هم آسیب های کمتری را متحمل شده اند.

تمجید مجارستان از چینی ها

در تضاد با اظهارات بورل ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در ملاقات تازه اش با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین متذکر شده که اقدامات اخیر چینی ها در سطح اروپا را ناشی از نیات مثبت آنها می داند و یاری های آنان اروپایی ها را در دل یک بحران عظیم ایمنی و سلامتی به یک نقطه تازه از پشتگرمی رسانده و روحیه آنان را بهتر نموده است. اوربان در نشست خبری پس از ملاقاتش با شی جین پینگ هم هیچ اشاره ای به اتهامات تازه اروپایی ها به دولت چین نکرد و به جای آن به پلتفرم 1+17 اشاره نمود که تفاهمنامه همکاری مالی و اجتماعی بین کشورهای اروپایی و دولت پکن است. اروپایی ها حاضر در این پلتفرم اغلب به شرق و مرکز اروپا تعلق دارند و طبعاً برخلاف غربی ها معتقد به دنیا گشایی چینی ها و سوءاستفاده آنها از شرایط ناگوار کرونایی در اروپا نیستند. این در حالی است که در رسانه های این کشورها نیز نقدهای مثبتی درباره خریداری شدن بعضی شرکت های نیمه ورشکسته شرق و غرب اروپا توسط تجار چینی به چاپ رسیده و یاری رسانی چینی ها قابل ستایش نامیده شده است.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 2 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 1127

به "اختلاف نظر اروپایی ها در خصوص سیاست های کرونایی چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختلاف نظر اروپایی ها در خصوص سیاست های کرونایی چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید