جداسازی نوعی از ویروس کرونا

به گزارش آناسی، تیم پژوهشی کانادایی گفته است که نمونه های آزمایشگاهی می تواند به دانشمندان در کانادا و تمام جهان در انجام موثرتر آزمایش های تشخیص، درمان و تولید واکسن ویروس کرونا کمک کند.

جداسازی نوعی از ویروس کرونا

یک تیم کانادایی متشکل از دانشمندان، پیروز به جداسازی و کشت نوعی از ویروس کرونا و رشد نمونه های آن در آزمایشگاه شده اند، تا به تحقیق درباره پاتوژنی کمک کنند که مسئول عالمگیر شدن بیماری مرگبار کووید19 شده است.

پژوهشگران موسسه تحقیقاتی سانی بروک در دانشگاه مک مستر تورنتو در کانادا، ویروس فوق را از دو نمونه موجود سوا کردند و بعد آن را در یک تجهیزات ایمن کشت دادند.

این کار به معنای ایزوله کردن مبتلایان به ویروس نیست، بلکه به این معنی است که دانشمندان پیروز شده اند که نمونه خالصی از ویروس را به دست آورند، که در بیرون از بدن انسان پرورش داده و می توانند رویش تحقیق کنند.

تیم پژوهشی کانادایی گفته است که نمونه های آزمایشگاهی می تواند به دانشمندان در کانادا و تمام جهان در انجام موثرتر آزمایش های تشخیص، درمان و تولید واکسن ویروس کرونا کمک کند.

این اولین بار نیست که ویروس کرونا کشت داده شده است. اولین بار دانشمندان چینی ویروس کرونا را جداسازی کردند و تیم های پزشکی در استرالیا و ایتالیا نیز در میان کسانی هستند که آن را جدا کرده و نمونه های ویروس را در آزمایشگاه کشت دادند.

با این حال از آنجا که ویروس ها دائما در حال جهش و نمو هستند، اکنون چندین نوع از ویروس کرونا وجود دارد که به همگی آن ها می گویند سارس-کو وی-2. کووید19 نامی است که به بیماری بالینی ناشی از این ویروس ها اطلاق می شود.

هر بار که یک ویروس کسی را آلوده کرده و در دستگاه تنفسی او بازتولید می شود، با تقریبا شش جهش ژنتیکی، همراه است. بنا به تحقیقات، در همه گیری فعلی بیماری، جهش های ژنتیکی ویروس منجر به شکل گیری دو نوع عمده ویروس شده است. نوع نزدیک تر به ویروس ووهان، موثرتر و بنا به گزارش ها مرگبارتر است. نوع دوم تا به امروز ضعیف تر عمل کرده و تاثیر کمتری بر فرد میزبان می گذارد.

اما هر جداسازی ویروس به دانشمندان امکان می دهد تا ببینند سرعت ویروس سارس-کووی-2 در جهش یافتن چقدر است و این جهش ها برای انسان به چه معنی است.

دکتر سمیرا مبارکه، میکروبیولوژیست و پزشک متخصص بیماری های عفونی در سانی بروک گفت: برای یافتن راه چاره این همه گیری، به ابزار های مهم نیاز داریم.

او گفت: پاسخ فوری اهمیت زیادی دارد، ولی راه چاره های طولانی مدت، از تحقیقات اساسی درباره این ویروس مرگبار پدید می آید.

دکتر راب کوزاک، میکروبیولوژیست آزمایشگاهی در سانی بروک نیز گفت: پژوهشگران موسسه های پیشرفته جهانی گرد هم آمده اند تا ظرف فقط چند هفته، ویروس را جداسازی کنند.

او گفت : این نشان می دهد که اگر دست به دست هم دهیم، چه کار های شگفت انگیزی می شود انجام داد.

دکتر آرینجای بانرجی، از دانشگاه مک مستر گفت: تحقیق فوق به دانشمندان جهان که روی ویروس مطالعه می کنند، آگاهی رسانی می کند.

او گفت: حالا که ویروس سارس-کووی-2 را کشت دادیم، می توانیم آن را با دیگر محققان در میان بگذاریم و این کار گروهی را ادامه دهیم. هر چه تعداد ویروس هایی که به این شکل درست می شود بیشتر باشد، بیشتر می توانیم یاد بگیریم، همکاری کنیم و یافته هایمان را با هم تقسیم کنیم.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 13 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 963

به "جداسازی نوعی از ویروس کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جداسازی نوعی از ویروس کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید