رونق صنعت چوب با زراعت صنوبر
به گزارش آناسی، رئیس اداره جنگل کاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: با توجه به افزایش قیمت چوب صنوبر، این صنعت می تواند در سال های آینده جزو کشت های پرسود در استان و کشور از نظر درآمدزایی به حساب آید.
به گزارش خبرنگاران زنجان، مجید معانی رئیس اداره جنگل کاری و جنگلداری منابع طبیعی استان گفت: ترغیب علاقه مندان به زراعت صنوبر و بهره برداری از آن در صنعت چوب یکی از موثرترین راه ها به منظور جلوگیری از تخریب منابع طبیعی به شمار می رود.
معانی با بیان این که امروزه جنگل های طبیعی توان تامین چوب مورد احتیاج را ندارند گفت: با این حال به منظور تامین چوب مورد احتیاج جامعه، جنگل کاری با گونه های سریع الرشد در خارج از عرصه جنگل های طبیعی امری ضروری می باشد.
وی اضافه نمود: از سوی دیگر می توان گفت که راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی پیشنهاد می گردد، اما یکی از موثرترین راه ها برای ممانعت از قاچاق چوب و خسارات جبران ناپذیر به طبیعت، ترغیب علاقه مندان به زراعت صنوبر و بهره برداری از آن در صنعت چوب است.
به گفته معانی در چند سال اخیر کاشت صنوبر فرصت تازه ای برای تنوع بخشی به درآمد و فراوریات کشاورزی محسوب می گردد.
این مقام مسئول با بیان این که با زراعت چوب از راه قانونی و بدون هرگونه تخلف، می توان درآمدزایی داشت گفت: با این روش همچنین چوب مورد احتیاج بازار را تامین و برای چند نفر هم می توان اشتغالزایی کرد و خسارت های وارده به جنگل های استان را به کمترین میزان ممکن رساند.
معانی با بیان این که در سال گذشته 100 هزار اصله نهال صنوبر در استان فراوری و در بین متقاضیان توزیع و کشت شد گفت: برای سال جاری نیز با عنایت به ابلاغ برنامه های فراوری و افزایش فراوری در سطح کشور، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان به تبعیت از آن اقدام به کاشت قلمه صنوبر به میزان 2 تا 3 برابر سال 1399 کرده است که در اسفند ماه 1400 در بین زارعان و متقاضیان در سراسر استان زنجان توزیع خواهد شد.
رئیس اداره جنگل کاری و جنگلداری منابع طبیعی استان خاطر نشان کرد: در کاشت صنوبر به ازای هر هکتار برای یک نفر به صورت مستقیم و یک نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی می گردد.
وی تاکید نمود: با توجه به افزایش قیمت چوب صنوبر، این صنعت می تواند در سال های آینده جزو کشت های پرسود در استان و کشور از نظر درآمدزایی به حساب آید.
لازم به ذکر است که در حال حاضر درخت صنوبر یکی از منابع مهم فراوری چوب کشور بوده و در صنایع کاغذسازی، ساختمان سازی، کبریت سازی، نئوپان و سلولزی کاربرد دارد.
درپایان می توان گفت که استان زنجان یکی از قطبهای فراوری صنوبر کشور است که با برداشت موانع از جمله تامین اعتبارات از صندوق توسعه ملی می توان تعداد آن را در استان بالا برد.
منبع: جام جم آنلاین