طرز تهیه شیر پلو اردبیل و تبریز به روش سنتی

به گزارش آناسی، اگر از اهالی شهر های ترک زبان باشید یا در همان حوالی زندگی نموده باشید، با سوتی پلو کاملا آشنایی دارید.

طرز تهیه شیر پلو اردبیل و تبریز به روش سنتی

این غذای سنتی در اردبیل، تبریز و حتی مازندران هم تهیه می گردد و هیچ ربطی به شیرین پلو و شیر برنج ندارد. در آن هم از شکر استفاده نمی گردد. سوتی پلو در اصل همان برنج دمی است با این تفاوت که در آن به جای شیر از آب استفاده می گردد و می توان آن را با انواع خورش سرو کرد.

همچنین سوتی پلو را به عنوان یک غذای سنتی و اصیل به عنوان غذای شب چهارشنبه سوری و غذای شب سال تحویل عید نوروز طبخ می نمایند. در گیلان هم معمولا با ماهی دودی خورده می گردد. سوتی پلو را با نام های دیگری مانند شیرین برنج، شیر پلو و شیرپز یا دمی شیر هم می شناسند. ما این بار طرز تهیه سوتی پلو را به روش اصیل ترکی به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم

برنج: 3 لیوان دسته دار فرانسوی

شیر: 3 لیوان دسته دار فرانسوی

کره یا روغن کنجد: 100 گرم

زعفران دم نموده: 3 قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و در مقداری آب و نمک به مدت حداقل 1 ساعت، خیس کنید. زعفران را دم کنید و شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. زعفران را به شیر اضافه کنید. نمک را اضافه کنید و برنج را از آب بکشید و دوباره بشویید تا شوری آن برود. برنج را به هم بزنید تا هم شیر سر نرود و هم ته نگیرد. وقتی شیر جذب شد و دانه های برنج هم نرم و دندان گیر شدند، برنج را وسط قابلمه جمع کنید و کره یا روغن کنجد را روی آن بریزید.

دم کنی را روی قابلمه بگذارید و حرارت را کم کنید. یا اینکه از شعله پخش کن بهره ببرید. اجازه دهید سوتی پلو به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزد. بعد از خاموش کردن شعله، 10 دقیقه صبر کنید و در ظرف را برندارید. موقع سرو، روی قابلمه را یک سینی قرار دهید و قابلمه را برگردانید تا برنج به صورت قالبی از آن خارج گردد. می توانید کمی کشمش را از قبل خیس و آبکشی کنید و چند خرمای هسته گرفته و خرد شده را در کره سرخ کنید و روی آن ها را دارچین بپاشید و در کنار شیر پلو سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه سوتی پلو اردبیل و تبریز

*برای اینکه زعفران، رنگ باز کند آن را یا باید دم کنید یا در یک لیوان بریزید و چند تکه یخ روی آن بیندازید؛ که روش دوم بیشتر توصیه می گردد. 15 تا 20 دقیقه زعفران را در لیوان یخ بگذارید تا یخ ذوب گردد و زعفران رنگ باز کند.

*هنگامی که برنج با شیر در حال جوشیدن است، در ظرف را روی آن قرار ندهید. این کار منجر به شفته و شل شدن برنج خواهد شد.

*در طرز تهیه سوتی پلو یا شیر پلو، حواس تان به کف قابلمه باشد که شعله گاز خیلی ملایم باشد و مدت زمان زیادی هم نباید سوتی پلو را بپزید، چون ته دیگ آن تیره رنگ خواهد شد.

*می توانید هنگامی که سوتی پلو در حال جوشیدن با شیر است، به آن مقداری هل و گلاب هم اضافه کنید تا طعم و عطر متفاوتی پیدا کند.

*در صورت تمایل برای تنوع، در دستور پخت شیر پلو، کوفته قلقلی هم لا به لای برنج بگذارید و سرو کنید

منبع: گردشبان
انتشار: 5 فروردین 1400 بروزرسانی: 5 فروردین 1400 گردآورنده: anasi.ir شناسه مطلب: 1628

به "طرز تهیه شیر پلو اردبیل و تبریز به روش سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیر پلو اردبیل و تبریز به روش سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید