طرز تهیه عدسی با بلغور گندم
به گزارش آناسی، عدسی با بلغور گندم در خانواده آش ها قرار می گیرد و در بیشتر نقاط ایران تهیه می گردد و بسیار کم هزینه و ارزان است.
عدسی با بلغور گندم یکی از خوراک های بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که با بلغور بسیار مقوی تر و لعاب دارتر می گردد. عدسی یکی از خوراک های پر هوادار و خانگی است که بین ما ایرانی ها محبوبیت زیادی دارد. شما می توانید به راحتی این عدسی را تهیه کنید و از خواص خوب عدس در کنار بلغور گندم بهره مند شوید. با خبرنگاران همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه عدسی با بلغور گندم
- عدس 1 پیمانه
- بلغور گندم 1/2 پیمانه
- پیاز 2 عدد
- سیر 1 حبه
- سیب زمینی 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- آب قلم یا عصاره گوشت به اندازه لازم
- پودر زیره و پودر لیموعمانی در صورت دلخواه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه عدسی با بلغور گندم
مرحله اول
قبل از آغاز آشپزی باید عدس را تمیز و با کمی آب به مدت یک ساعت خیس کنید. بلغور گندم را نیز تمیز کنید و با اندازهی آب بشویید. شما می توانید آب قلم را خودتان در منزل تهیه یا می توانید از عصاره آماده گوشت بهره ببرید.
مرحله دوم
یکی از پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. سپس ادویه ها را اضافه کنید تا عطر آن بلند گردد. بلغور گندم را آبکش کنید و به همراه پیاز کمی تفت دهید تا خامی بلغور گرفته گردد.
مرحله سوم
در ادامه آب روی مواد بریزید و در قابلمه را قرار دهید و بگذارید تا بلغور نیم پز گردد. سپس عدس را با آب قلم یا عصاره گوشت اضافه کنید و در قابلمه را نیمه باز قرار دهید تا عدس بپزد و لعاب بیندازد. یکی دیگر از پیاز ها را نگینی خرد کنید و به همراه کمی روغن و زردچوبه داخل یک تابه تفت دهید.
مرحله چهارم
در ادامه سیر پوره شده را اضافه کنید و تفت دهید. سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید تا سبک گردد. رب را کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد. مواد را به عدسی در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ باز کند. 20 دقیقه زمان دهید و در سرانجام به دلخواه کمی پودر لیمو یا زیره نیز اضافه و به همراه نان تازه سرو کنید. اگر به دستور پخت غذاهای سنتی علاقه دارید، پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ نموده را بخوانید.
نکات تهیه عدسی با بلغور گندم
- آب قلم طعم خوبی به غذا می دهد.
- زیره و لیموعمانی اختیاری است.
- اگر از عصاره گوشت استفاده می کنید دیگر به غذا نمک نزنید زیرا شور می گردد.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای غذایی بیشتر، مطلب تاس کباب را به روش گیلانی بپزید را بخوانید.
منبع: پیام دلتا